FANDOM


1,2,3 - ungdomshus nu i dag! Albert Scherfig (Dagbladet Arbejderen)

Vi har brug for selv at mærke os frem, selv at kunne føle tonerne, selv at kunne stå på egne ben

I Danmark er der en del af kulturen, som vi ikke møder så tit. Nogle gange stikker den sit hoved frem i form af et blomsterne fristed. Problemet er bare, at denne del af kulturen ikke er ønsket af den nuværende regering. Der er ikke plads til et sted, hvor der er plads til alle, et sted hvor man kan prøve selv, eksperimentere, et sted med frihed, fællesskab og nye alternativer.

Når denne del af kulturen kommer frem, er det som konsekvens af folkets hemmelige længsler og drømme. Men det er ikke alle der tillader disse drømme at komme frem. Dem, der tør at udfolde sig kreativt, prøve selv og stå sammen med andre minoritetsgrupper om fællesskabet, er dem, der ikke kan holde deres drømme og længsler nede bare for at passe ind i systemet. Det er dem, der ikke ønsker at være et fabrikatsprodukt af Danmarks sorte regering.

De politikere, vi har i dag ønsker at ungdommen skal være ens. Dét ungdommen tilbydes er sport, test, og hvis de bliver utilfredse kan regeringen dog gå på kompromis og give dem lidt tæsk og en masse gas. Men det er ikke, hvad vi har brug for. Ungdommen har brug for at få lov til at slå uhæmmet på nogle trommer og spille larmende musik uden at autoriteter skal holde dem under opsyn og bestemme, hvordan man spiller på instrumenterne. Vi har brug for selv at mærke os frem, selv at kunne føle tonerne, selv at kunne stå på egne ben.

Flere fristeder

For at samfundet kan blive bedre, har vi brug for en uddannelse i fællesskab, gruppepsykologi og sammenhold. Det kan vi bare kun, hvis vi igennem kulturen kan få flere fristeder, hvor vi kan få lov at eksperimentere. Det vil sige et sted, hvor vi kan prøve selv, tænke selv - og hvor der er plads til at man kan lege med ler og fingermale, selv om man ikke har en bestemt alder. Uden pædagoger og andre autoriteter til at kontrollere.

Vi har brug for steder, hvor vi kan få lov at lege, slås og råbe. Steder hvor man kan lave sine egne regler, hvor der er plads til mangfoldighed og plads til at lege pirater.

Vi har brug for ungdomshuse.