FANDOM


Mental Midget
Mentalmidget
Mental Midget, Bellevue 1983
Genre post-punk
Har optrådt i Ungeren 6/10 1983, 22/09 2006
Medlemmer Fritz Fatal, Klaus Lynggaard m.fl.

På den danske post-punkscene i de tidlige 80’ere hed de største stjerner Sort Sol, Kliche, Ballet Mécanique og Before. Sidstnævnte især på grund af dens unikke og karismatiske frontfigur og sanger FRITZ FATAL, hvis uhæmmede, intense og på dansk jord unikke sceneoptræden medførte paralleller til udenlandske myter som Iggy Pop, Jim Morrison (The Doors) og Ian Curtis (Joy Division).

Before udsendte to singler samt den legendariske lp, A Wish Of Life (genudsendt på cd i 2003), før de fire medlemmer gik hver til sit.

I et nedlagt badehus på Bellevue begyndte FRITZ FATAL i 1983 at jamme med nogle venner fra punkmiljøet i Indre By. De kaldte sig MENTAL MIDGET og nåede kun at spille ganske få, men nu legendariske jobs, før FRITZ FATAL i 1984 gik til House Of Secrets.

I 2003 kom det vinylpladeselskabet Orpheus for øre, at der fandtes en række optagelser fra MENTAL MIDGETS øvelokale, som samme år udsendtes på dobbelt-lp’en Somewhere In The Lovely Nowhere. Det førte til gendannelse af bandet, som siden har spillet en stribe jobs i København og Århus.

At FRITZ FATAL stadig har det, der skal til, bevistes ved en stribe uforglemmelige koncerter, hvor hans utæmmelige sceneoptræden foldede sig ud i fuldt flor. Løbende indspillede septetten de otte spor, som tilsammen udgør POST-PSYKEDELISK STRESS SYNDROM. Musik ganske ulig noget andet på den danske scene i 2006; med elementer af syrerock, post-punk og jazz-improvisation hugger MENTAL MIDGET luftige, fritflydende og heftige skulpturer af lyd ud i gnistrende elektricitet. Med FRITZ FATALS vokal og originale tekster - seks på dansk og to på engelsk - og fantastiske fremførelse af samme som kronen på værket.

Albummet POST-PSYKEDELISK STRESS SYNDROM udkom september 2006

Bandet spillede i Ungdomshuset på Jagtvej 69 i 2006.